Ernæring i sykehjem/hjemmesykepleie v. 1.3

Ernæring i sykehjem/hjemmesykepleie

Etter operasjon er det viktig at både energi- og proteinbehovet sikres for å optimalisere sårtilheling og rehabilitering.

Ifølge anbefalinger fra Helsedirektoratet skal alle beboere på sykehjem/institusjon og personer innskrevet i hjemmesykepleien vurderes for ernæringsmessig risiko ved innleggelse/vedtak. Dette skal gjentas månedlig. For å vurdere ernæringsmessige risiko anbefales bruk av ulike kartleggingsverktøy. Hos hjemmeboende pasienter som tilhører en risikogruppe (eldre, kronisk syke osv.) skal fastlegen regelmessig vurdere ernæringsmessig risiko.

 

Se link for mer informasjon:

http://www.helsedirektoratet.no/publikasjoner/nasjonal-faglig-retningslinje-for-forebygging-og-behandling-av-underernering/Sider/default.aspx (side 16)

 

http://www.helsedirektoratet.no/folkehelse/ernering/kosthandboken/Sider/default.aspx (kapitel 6)